16 Nisan 2016 Cumartesi

Eşsiz bilgi sahipleri

  • Amerika’yı Kolomb keşfetmedi, Kolomb Amerika kıtasına geldiğinde Küba’da cami gördü(Kasım 2014. Neyse ki iki rekat da namaz kıldı dememiş)

     

  • Günün manasına uygun olarak Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın Sanat isimli şiirini okumak istiyorum” (Ekim 2008. Türk Dil Kurultayında okuduğu şiir, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın değil, Faruk Nafiz Çamlıbel’in)

     

  • "Kanuni'nin 30 senesi at sırtında geçti" (Kasım 2011. Kanuni 13 defa sefere çıkmıştı, toplam 10 sene 3 ay seferde kalmıştı. Demek ki, 30 seneye tamamlamak için, sarayda da 20 sene at üstünde oturmuştu)

     

  • Bir yandan 200 bin askeriyle Romen Diyojen, diğer yandan 50 bin askeriyle Sultan Alparslan ve onun askerleri. Diyojen ve askerleri, batarya batarya, gülle gülle saldırırken, onun karşısında Sultan Alparslan ve askerleri ‘Allah Allah', ‘Vatan vatan' diye saldırıyordu.” (Ağustos 2003. Malazgirt'te top yoktu, 1071’de top icat edilmemişti, barutun toplarda kullanılmasına daha 250 sene vardı)

     

  • İstanbul’un tarihçesini bilmiyorlar, öyle elinde mercekle Romen Diyojen gibi dolaşılmaz(2013. Gel de düzelt, iyi ama neresinden başlayalım? Doğru olan tek şey Bizans imparatoru Malazgirt'te esir düşen Romen Diyojen. M.S. 1068 ile 1071 arasında yaşamış ancak mercekle hiç mi hiç ilgisi yok. Evet elinde mercekle dolaşan biri var ama İngiliz roman kahramanı Sherlock Holmes. İngiliz yazar Arthur Conan Doyle'un 1887 de yani Romen Diyojenden 800 yıl sonra yarattığı Britanyalı hayalî dedektif. Hazret elinde fenerle dolaşan birini kasdetdiyse Diyojen olabilir. O da Sinoplu filozof M.Ö. 404 - 323 yılları arasında yani Romen Diyojenden 1500 yıl önce yaşamış. Yani Bizans imparatorundan bahsedeyim derken, 2300 yıl içinde her şeyi karman çorman etmiş)

     

  • Bizans’ın hanımları Fatih’i karşılarken, başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi tercih ederiz demişlerdir(Aralık 2012. Bunu söyleyen Bizanslı hanımlar falan değil, Bizanslı Grandük Notaras. Fatih’i karşılamakla falan da ilgisi yok yani 1453 de değil 12 Aralık 1452’de olmuş. Fatih’in İstanbul kuşatmasına başlaması üzerine Bizans Kralı Konstantin, Papa’ya haber göndererek Ortodoks Kilisesi’yle Katolik Kilisesi’ni birleştirmeye hazır olduğunu duyurmuş. Ayasofya’da Katolik ayini düzenlemiş. Ortodoksluktan vazgeçmeyen Bizans halkı ve din adamlarının çoğu Katolik Papalığa borçlu kalmaktansa Osmanlılar tarafından yönetilmeyi tercih ediyormuş. Şehirde birleşme protesto edilirken Ortodoks Grandük Notaras Bizanslılar’ın duygularını “Şehirde kardinal külahı görmektense Türk sarığını yeğlerim” diye dile getirmiş)

     

  • Bizim Karadeniz’de bunun türküsü var, hıçkırık tuttu beni, tuttu da bırakmadı beni” (Türkü, Ege yöresine ait “Hıkkıdık duttu beni, duttu da guruttu beni”)

     

  • "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" (Elazığ mitingi. Mart 2014. Şairinin Arif Nihat Asya olduğunu söylediği şiir Mithat Cemal Kuntay'ın "On Beş Yılı Karşılarken" adlı şiirinin son mısralar)

     

  • "Akdeniz, beyaz deniz, White Sea olarak adlandırılır". (Haziran 2013. Akdeniz'in, Türkiye Türkçesinden başka bütün dillerdeki karşılığı Mediterraneo, Mediterranean, Mittelmeer, Средиземное море yani aradaki deniz, iki kıta arasındaki deniz, aralık denizi anlamına gelir. White Sea ise Rusya'nın kuzeyinde)

     

  • Olimpiyatlara adını veren dağ, Antalya’daki Olimpos dağıdır” (Olimpos dağı, Antalya’da değil, Selanik’te. Antalya’daki Olimpos ise dağ değil, deniz kıyısında plaj, carettaların yavrulama alanı. Yunanlılar'ın buna tepkisi “Lütfen Türkler’in ne içtiğini söyleyin” şeklinde oldu. Yunan medyasına göre Yunan Olimpiyat Komitesi’nin başındaki isim Isidore Kouvelos, Erdoğan'a tarih öğrenmesi tavsiyesinde bulundu)

     

  • Almanların Goethesi varsa, İspanyolların Sokrates’i var” (Kasım 2014. Elmayla armutu, aralarında 2000 yıl bulunan biri MÖ 469- MÖ 399'de yaşamış Antik Yunanlı Sokrates ile M.S. 1605'de yaşamamış İspanyol hikaye kahramanı Cervantes ile karşılaştırmış)

EŞSİZ tarih bilgilerinin kaynağı muhtemelen Ağustos 2015'de sarayda ağırlananan ve Maraş dondurmacısı gibi kafasında fesle dolaşan. Fesli Bakırköy akıl hastanesinde yatmış. Cerrahpaşa psikiyatri kliniğinde yatmış. Harbi harbi raporluymuş yani.

 

Fesli belgesiz, mesnetsiz yumurtlamalarıyla ünlüdür:

 

"İslamın şartı 7." (7. şart AKP'ye oy vermekmiş)

 

"Selahaddin Eyyübi, namussuz, şerefsiz bir adam. Haçlılarla anlaşarak dedi ki Selçuklu ülkesi sizin olsun, bana dokunmayın."

 

"Yezid haklı, İmam Hüseyin haksız."

 

"Azerbaycan’da kümül diye bir teşkilat vardı". (Doğrusu "Qardaş Kömeyi Mecmuası" - Kardeşe Yardım Dergisi. Milli Mücadele sırasında Azerbaycan'da Türk halkına yardım topluyordu.)

 

10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe kenefe gidin” (10 Kasım 2014. Facebook hesabından)

 

"Yunan harbi olamasaydı şöyle olurdunuz böyle olurdunuz. Atatürk bizi kurtardı sözleri doğru değil. Böyle bir şey yok. Bunun adı Milli Mücadeledir. İstiklal harbi değil. Cidar-ı Milli'dir bunun adı. Millet kendi kendini kurtardı ve o başarı sonra bir kişiye mal edildi. Eskiyi kötülemek yeniyi ayyuka çıkarmak için yapılan mübalağaydı. Ne İstiklal Marşı'na İstiklal Marşı, ne de Yunan harbine istiklal harbi demek doğru değildir.

 

"Budizm diye bir din var, putçu bir dindir. Uzak Şark'ta. Ben iddia ediyorum, Buda'nın heykelinden fazla Mustafa Kemal'in heykeli vardır bu ülkede. Bu ne menem bir şeydir, başka milletler büyük adam yetiştirmediler mi?"

 

"...Bu putçuluk. Hangi kahramanın ölüm yıldönümünde bu kadar insanı trafikte durduruyorlar. Ben Mustafa Kemal'i sevmeye mecbur muyum? Ben adam değil miyim, farklı düşünemez miyim?"

 

"Kemalizm İslam dinini reddetti. Atilla Oral'ın Sansürlenen Atatürk Mektubu kitabında biz öğrencilere İkra (oku) safsatasını mı okutacağız diyor. Lise tarih kitabı yazılırken Türk Dil Kurumu bu bölümü sansürleyip yayınlamadı."

 

“Mustafa Kemal’in verdiği zararı Yunan yapmazdı”

 

"Mehmet Akif Ersoy sersemin teki”

 

“Çanakkale harbi, büyük bir harp değildir”

 

Van münüt sözü, İstiklal harbinden daha mühimdir”

 

“Karl Marx’a Das Kapital’i cinler yazdırdı

 

William Shakespeare gizli Müslümandı. Abdest alırdı. Gerçek adı Şeyh Pir’dir. Ne önce, ne de sonra; İngiltere’ye Shakespeare adında bir adam gelmedi.“ 

...v.b.

 

Tarihçi Emre Polat: “Fes demişken aklıma geldi. Biri var. Yıllarca Atatürk düşmanlığını pompalayan bu kişi …darbe döneminde Almanya’ya kaçmıştı. Almanya’ya kaçtığında İngiliz pasaportu taşıyordu. O İngiliz pasaportunu nasıl aldığını da açıklarsa biz de onun Mustafa Kemal düşmanlığının membaını anlamak adına daha somut şeyler söyleyebiliriz. Ama bu yönüyle ciddiye almıyorum çünkü Osmanlıca belgeleri göstersem ne olduğunu bilmez, öyle bakar. Osmanlıca okumayı bilmeyen insan kalkmış tarihçi diye geçiniyor. Bizim meselemiz o değil, ondan etkilenen ve etkilenmesi muhtemel insanları kurtarabilmek. Bu milletin kurucusu ile arasına açılan uçurumu ortadan kaldırabilmek.”

 

Tarihçi Orhan Aras (Azerbaycan Türkü araştırmacı yazar. Almanya’da yaşıyor):Onun gibi Atatürk düşmanları sadece Atatürk yere batsın ve Azerbaycan milleti onu hıyanet etmiş biri gibi tanısın diye tarihi de tahrif ediyorlar… tarihçi değil, o din adamı. Onun nasıl bir tarihçi olduğuna internetten bakılabilir.

 

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "O sofraya davet edildiğini ilk duyduğumda, aklıma gelen ilk düşünce şu oldu; 'O Saray'ın bir soytarısı eksikti, onu da buldular". O masa, Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet geleneğinde olan, bizzat Atatürk tarafından Çankaya Köşkü'nde kurulmuş bir masaydı. Böyle bir kritik bir anda, o masaya bir soytarıyı oturtmak, Atatürk'ün böğrüne hançer vurmaktır. Cumhurbaşkanı'nın amacı "Atatürk'ün mirasını silmek", o nedenle Çankaya'dan Beştepe'deki Saray'a taşındı. Ama ne yaparsa yapsın, Atatürk'ün mirasını silemeyecek".


  İnsan dengesiz olunca bir ara herşeyi unutuverir. Nitekim AKP'nin neden 7 Haziran seçimlerini kaybettiğini sorgularken, sebeplerini Erdoğan'ın Aleviler'in gönlünü hoş tutmak için dinini inkar etmesini ve Davutoğlu'nun Allah'a şirk koşmasını gösterdi: "Tayyip Bey Aleviler'i memnun etmek için 'Benim Ehli Sünnet diye bir dinim yoktur' dedi. Bu söz yanlış bir söz!. İslam eşittir Ehli Sünnet. Yanlış konuştu. Davutoğlu '99 kadın adayımız var' dedi, Allah'ın sıfatları da 99'dur. Ben bu sözü duyduğum zaman dizlerimi dövdüm 'eyvah bir ceza gelecek' dedim. Ceza geldi. Sen neyi neyle kıyaslıyorsun!."

 

JönTürk web sitesine göre: Bunun sebebi yazdığı kitap. Fesli Kadir, seçimler öncesinde CHP’yi zor durumda bırakacağını düşündüğü bir kitap projesiyle birilerinin kapısını çaldı. Kitabın masraflarının  karşılanmasını istedi.  Fikir beğenildi ve kitabın seçim öncesine yetiştirilmesini istenerek “Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye destek verildi. Fesli bu söze güvenip CHP aleyhinde kitap yazdı, ve kitap kuşe kağıda, renkli olarak İhlas Matbaasında 100 bin adet basıldı. Kitap zararına satıldı, çoğu da ücretsiz dağıtıldı; nasıl olsa kitabın masrafları karşılanacaktı. Fesli Kadir,  kitabı masraf listesinin eşliğinde gönderdi. Fakaaat,  bir türlü dönüş olmadı. Üstüne üstlük  Fesli Kadir’e “Çay bahçesine ruhsat verdik daha ne ister” dendi. “Sevgili öğrencisi”nin sırt çevirmesi üzerine baskı ücretini ödeyemeyince feslinin Çengelköy sırtlarındaki leb-i derya evine hem matbaa hem kağıt tedarikçileri tarafından haciz geldi.

 

Fesli hızını alamayıp Bülent Arınç'ı da sert sözlerle eleştiriyor: "Bülent'i ben Milli Selamet'ten tanırım...Yarı yanmış kömür gibi yarısı çürük olan bir elmanın sağlam tarafından bakarsan çürüğünü görmezsin ama bir dönüşte bir bakarsın arka tarafı çürükmüş. İnsanların da çürüklüğü de bu elma gibidir. Bazılarının çürüklüğü bir benektir. Bazı sebeplerle o çürük büyür. O gün de bunun bir çürüklüğü varmış ki bu bugün tezahür etti. Ulus'taki İttihat ve Terakki'nin merkezinde Atatürk fotoğrafının karşısında ben bunu ağlarken gördüm. Bu rol olamaz. Bu artistler için anlaşılabilir bir şeydir. Artist olmayanlar için kalbi ondandır....O Kemal Paşa'nın resminin karşısında ağlaması gibi bir falsosu daha var. O falso da 1 Mart tezkeresi zamanında 'ne yani Amerika'yla Irak'a birlikte girseydik de askerler tabutta mı vatana dönseydi' dedi bu ihanettir eğer cehaletin eseri değilse."


 

Kaynaklar:

 

Maraş dondurmacısı gibi kafasında fesle dolaşan tarihçi. Yılmaz Özdil. Sözcü Gazetesi . 20 Ağustos 2015 http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/yilmaz-ozdil/maras-dondurmacisi-gibi-kafasinda-fesle-dolasan-tarihci-914328/

 

Engin bir Tarih ve Edebiyat Bilgisi. Emre Kongar. 24 Kasım 2014 http://www.kongar.org/guncel/2014/24kas2014.php

 

O sözü Grandük Notaras söyledi. Mustafa Altuntaş. Vatan. 07 Aralık 2012 Cuma http://www.gazetevatan.com/-o-sozu-granduk-notaras-soyledi--497745-gundem/

 

Bizans’a 1071’de top kullandırdı. Hürriyet Haber. 27 Ağustos 2003 http:/www.hurriyet.com.tr/bizans-a-1071-de-top-kullandirdi-38458011

 

Erdoğan: 'Amerika'yı Kristof Kolomb Değil, Müslümanlar Keşfetti. Ulaş Demircan. 15 Kasım 2014 http://onedio.com/haber/-kuba-daki-o-dagin-tepesine-bir-cami-yakisir--403020

 

Komşunun diline düştük. Milliyet. 5.8.2013. http://www.milliyet.com.tr/komsunun-diline-dustuk-/gundem/gundemdetay/05.08.2012/1576602/default.htm

 

Olimpiyat hakkımız mı? Yılmaz ÖZDİL. Hürriyet. 08 Ağustos 2012 http://www.hurriyet.com.tr/olimpiyat-hakkimiz-mi-21178483

 

Kızıl Ordu’nun Azerbaycan’a girişi – Analiz. Bülent Pakman. Ocak 2015. https://bpakman.wordpress.com/baku-2010-fotograflar/azerbaycan-tarihi/kafkas-islam-ordusu/milli-mucadelede-dogu-cephesi-ve-moskova-ile-iliskiler-sorular-cevaplar/

 

İlk Kurşun Gazetesi. 19 Şubat 2013. https://www.facebook.com/ILKKURSUN/posts/274666979331438

 

Kanuni kaç yıl at üstündeydi? Milliyet. 28.11.2012 http://www.milliyet.com.tr/kanuni-kac-yil-at-ustundeydi-/gundem/gundemdetay/28.11.2012/1633872/default.htm

 

Cumhurbaşkanı sofrasına Mısıroğlu'nun davetine CHP'den sert tepki. Zeynep Gürcanlı. Hürriyet. 18 Ağustos 2015 http://www.hurriyet.com.tr/cumhurbaskani-sofrasina-misiroglunun-davetine-chpden-sert-tepki-29844266

 

Kadir Mısıroğlu’ndan AKP’ye sert sözler. Sözcü Gazetesi. 28 Ekim 2015. http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/kadir-misirlioglundan-akpye-sert-sozler-968345/

 

Fesli Kadir, Erdoğan’a güvenip CHP’ye saldırdı, evine haciz geldi. 22/06/2015, Son Güncelleme: 13/10/2015 http://jöntürk.com/2015/06/22/erdogandan-hocasi-fesli-kadire-buyuk-kazik/

 

Erdoğan’ın “kafayı üşütmüş”dediği Fesli Kadir’e devlet koruması. 18/04/2016. http://jöntürk.com/2016/04/18/erdoganin-kafayi-usutmusdedigi-fesli-kadire-devlet-korumasi/

 

Fesli Kadir’e 10 milyon dolarlık kıyak! 15/01/2015, Son Güncelleme: 13/10/2015 http://jöntürk.com/2015/01/15/fesli-kadire-10-milyonluk-kiyak/

 

Kadir Mısıroğlu, 'Çürük' Dediği Bülent Arınç'ı İhanetle Suçladı. Aktif Haber. 17 Şubat 2016. http://www.aktifhaber.com/kadir-misiroglu-curuk-dedigi-bulent-arinci-ihanetle-sucladi-1306375h.htm

 

Kadir Mısıroğlu Shakespeare’e abdest aldırdı: Gizli Müslümandır, adı da Şeyh Pir’dir. Diken. 04/07/2016 htmhttp://www.diken.com.tr/video-l-tarihci-kadir-misiroglu-shakespearee-abdest-aldirdi-gizli-muslumandir-adi-da-seyh-pirdir/

 

Bülent Pakman. Nisan 2016. Ekleme Temmuz 2016.  İzin alınmadan ve aktif link verilmeden alıntılanamaz, yayımlanamaz.


IMG_2654Bülent Pakman kimdir https://bpakman.wordpress.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder